kh.vgorode.ua

Як передає кореспондент УНІАН, безпосередньо перед пам'ятником Леніну зібралось близько 3,5 тис. осіб.

Читайте такожУ Харкові відкрили провадження за фактом захоплення 1 березня будівлі ОДА

Вони тримають прапори Радянського союзу, Росії, України, кількох громадських організацій, а також транспаранти з написами: “Фашизм не пройдет», «Юго-Восток ми вместе», «За референдум и русский язык», «Союзу братских народов быть», «НАТО нет», «Майдан, вы ускорили раскол», «Украина Россия — братский народ».

Відео дня

Люди скандують “Россия”, Референдум”, “Харьков”.

Більшість учасників мітингу прикріпили на одяг георгієвську стрічку.

Учасники заходу вимагають провести референдум та з'ясувати думку народу щодо двох питань: федералізація країни та надання російській мові статусу другої державної.

Друга група людей стоїть навпроти будівлі облдержадміністрації на протилежному боці площі. Близько 500 людей тримають прапори Росії та України, а також транспаранти з написами “Нет фашизму, нет хунте, за Таможенный союз и референдум» тощо. Люди також скандують «Россия”, «Референдум».

Читайте такожХарківяни масово обєднуються для порятунку тварин у зоопарку

Кількість учасників мітингу на площі Свободи збільшується.

Безпосередньо перед входом до будівлі Харківської облдержадміністрації вишикувалося кілька сотень працівників міліції у повному спорядженні. Міліціонери також охороняють бокові входи в будівлю ОДА та в’їзди на територію внутрішнього двору облдержадміністрації.