Російські ЗМІ знов підміняють відеоряд, висвітлюючи події в Україні / фото rusbase.vc

Про це повідомляє прес-центр РНБО. У ніч на 21 серпня російська телерадіокомпанія "Звезда" збройних сил РФ повідомила про те, що сили АТО в боях за Макіївку обстріляли місто з ракетного комплексу "Точка-У".

Читайте такожЗнайдено та ідентифіковано тіло ще одного співробітника телеканалу "Росія" - російські ЗМІ

У сюжеті заявлялось, що збройні сили України бомблять місто для того, щоб звільнити його до Дня незалежності. На додачу, показуючи відео, росіяни погрожували Україні міжнародним скандалом.

Відео дня

Однак, як виявили аналітики інформаційно-аналітичного центру РНБО, відеоряд, який демонструє застосування зброї масового ураження у Макіївці, що нібито була запущена українськими військовими, насправді стосується іншої події – вибуху російської ракети 2 липня 2013 на Байконурі (Казахстан).

Насправді відео знімалося в містечку поблизу полігону, сказав речник РНБО Андрій Лисенко. "Макіївка й Байконур у Росії вважаються однією і тією ж місцевістю", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня російські ЗМІ поширили інформацію про те, що українські силовики використовували фосфорні бомби проти мирного населення. На підтвердження цього російське ТБ використовувало кадри, зняті в 2004 році в місті Ель-Фаллуджа в Іраку.