Силовик також розповів про свою участь у війні в Сирії / фото: скріншот з відео тюменського штабу Навального

Неназваний співробітник спецпідрозділу Збройних сил РФ заявив, що в січні представники Міноборони проводили відкрите опитування, де з'ясовували політичні уподобання бійців і їх готовність відкривати вогонь по протестувальниках.

Про це боєць на умовах анонімності розповів представникам тюменського штабу Навального, передає Znak.com.

«На початку 2019 року до нас приїхали люди з Москви, привезли бланки з опитуваннями. Нас зігнали всіх, сказали обов'язково проходити. Анкетування було анонімним. Вони намагалися з'ясувати наші політичні переконання, погляди, яких опозиційних політиків ми підтримуємо. Найбільш неприємне питання, яке там було - якщо почнуться якісь заворушення і мітинги, чи зможемо ми, якщо надійде наказ від командування, застосувати зброю проти мітингувальників», - розповів російський силовик.

Читайте такожУ Росії на першотравневих акціях затримали понад сто осіб (фоторепортаж, видео)

За словами силовика, багатьох його колег таке питання шокувало.

«Всі, з ким я контактував, говорили мені, що раніше такого не було. Це дуже багатьох шокувало», - зазначив у відеозапису спецпризначинець.

Також він розповів про свою участь у війні в Сирії. За його словами, «хлопці там гинуть не за батьківщину», а війна в Сирії - це «війна за нафту» і «абсолютно непотрібний конфлікт».

Сам спецпризначенець, йдеться в публікації на сайті штабу, звернувся до тюменських прихильників Навального «під час травневих свят».

«Наш гість попросив не розголошувати його особистість, але показав документи, і ми можемо підтвердити: він дійсно служить у військах спеціального призначення», - йдеться в повідомленні.

У Міноборони зазначене відео назвали «примітивною фальшивкою», повідомивши: «В Тюмені і Тюменській області ніяких підрозділів спеціального призначення Збройних сил Росії немає, а поєднання елементів одягу та шевронів, як у бійця на відео, не існує в жодному російському державному відомстві».