УНИАН

Про це в інтерв'ю журналу "Новое время" сказав голова патрульної поліції України Олександр Фацевич. "Для нас всі рівні і всі люди. Навіть у правопорушника, застосовуючи спецзасоби, ми обов'язково запитаємо: чи не натиснули вам наручники? Я не кажу, що всі це роблять ідеально. Але ми намагаємося", - сказав а Олександр Фацевич.

Читайте такожПоліцейські просять політиків не використовувати їхні зображення під час виборчої кампанії (відео)

На питання про те, чи були вже випадки застосування патрульними вогнепальної зброї, Олександр Фацевич відповів, що "по людях - ні". "Стріляли в повітря при затриманні, одного разу довелося стріляти в собаку. В основному застосовували зброю для попередження... Просто так в людини не вистрілиш. Це дуже складно, кажу вам як людина, яка воювала. У США застосування патрульними вогнепальної зброї доведено до автоматизму. Ми до цього теж йдемо", - сказав він.

Відео дня

Олександр Фацевич зазначив, що головне завдання патрульного - повернутися живим. "Ми забезпечуємо безпеку громадян і допомагаємо, але якщо патрульний не може сам себе захистити - це великий ризик для всієї системи. Тому ми продовжуємо навчати патрульних, як спілкуватися з агресивно налаштованими людьми, тримати дистанцію", - підкреслив головний поліцейський країни.

Повний текст інтерв'ю Олександра Фацевича читайте у випуску журналу "Новое время" 23 жовтня.