nabu.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що у відповідь на запити журналістів у Бюро продемонстрували зразки форменого одягу, взуття та іншого обмундирування, закупленого для Управління спецоперацій, аналогів яких за характеристиками та якістю в Україні немає.

nabu.gov.ua

"Працівники Управління спеціальних операцій НАБУ отримали найкраще обмундирування за співвідношенням ціна-якість і готові до виконання покладених на них обов’язків", - переконаний директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

Читайте такожГолова НАБ заявив про наявність напрацювань для затримання певних чиновників "по гарячих слідах"

«В одній з груп соціальної мережі Facebook, а згодом і в ЗМІ, було поширено перелік видатків на закупівлю спецодягу, який нібито призначений для детективів НАБУ. Хочу підкреслити, що одяг та взуття, про які йдеться, було придбано для працівників Управління спеціальних операцій. Я категорично не згодний з оцінками деяких користувачів соціальних мереж, що уніформу для спецпризначенців можна було б купити дешевше. Національне антикорупційне бюро України – єдине бюро у світі, яке має у своєму штаті спеціальний підрозділ, створений для затримання підозрюваних у вчиненні корупційних правопорушень, для захисту свідків та працівників НАБУ. Щоб виконувати дані функції, спецназівець має бути готовим до будь-яких погодних умов. Тож для нас дуже важливо було закупити якісний одяг і взуття», - пояснив А.Ситник.

nabu.gov.ua

Заступник директора Бюро Анатолій Новак в свою чергу зазначив: «Ми обрали компанію «5.11». Ті, хто розуміється на проведенні спеціальних операцій, знають, що це хороший баланс ціни, якості та зручності використання. Аналогічний одяг використовується у Нацгвардії та поліції».

Читайте такожНаступного року Антикорупційному бюро виділять майже півмільярда

«Нагадую, що середня зарплатня працівника рядового складу Управління спецоперацій складає 5500 грн. Переконаний, хлопці заслуговують на гідні умови праці та належне матеріальне забезпечення», - додав А.Новак.

nabu.gov.ua