report.if.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління Національної поліції у Львівській області, учасники злочинної групи підробляли державні виграшні лотерейні квитки. Гроші отримували як у бухгалтерії товариства, так і через термінали.

Читайте такожРосія витрачає на утримання окупованої частини Донбасу мільярд євро на рік - Bild

До складу злочинного угруповання входили працівники товариства та мешканці Львівської області. Всім особам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Відео дня

Правоохоронці встановили всіх осіб злочинного угруповання, схему і роль кожного учасника у вчиненні кримінального правопорушення.

Група складалася з 9 осіб: організатор - регіональний менеджер-консультант державних лотерей, три бухгалтери цього ж товариства і ще 5 жителів Львівської області.

Ватажок злочинної групи займалася збором виграшних лотерейних квитків, однак не проводила їх через термінали і не відображала виграші в спеціальній програмі. Для отримання подвійного виграшу залучила свого співмешканця та ще двох осіб. Зазначені особи виготовляли дублікати квитків лотереї.

Читайте такожСБУ затримала трьох київських податківців на багатомільйонному хабарі

Процес отримання грошей проходив у два етапи. На першому етапі дві людини з оригінальним квитками в бухгалтеріях регіональних представництв отримували свої виграші. Одночасно "підключалися" бухгалтери, які вписували дані підставних переможців і не вносили в спеціалізовану базу відомості про виграші.

Під час другого етапу виготовленими з копіями виграшних квитків співмешканець і двоє учасників групи отримували повторні виплати через термінали в торгових точках оператора державної лотереї.

Злочинна група діяла на території Львівської, Рівненської, Тернопільської та Закарпатської областей.

Протягом 2014 року члени організованої злочинної групи привласнили майже 2 млн грн, що підтверджено судово-бухгалтерською експертизою.

Також встановлено, що за незаконно отримані кошти організатор придбала у Львові квартиру.

В даний час всім учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні кількох кримінальних злочинів за шістьма статтями Кримінального кодексу України.

Організатору та трьом членам злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі 600 тис. грн, які сплатили фігуранти.

Щодо двох бухгалтерів матеріали кримінального провадження вже направлені до суду.