/ dnepr.info

За словами начальника управління реклами та торгівлі Дніпровської міськради Руслана Мороза, перші 3 білборда зрізали минулого тижня, передає Gorod.dp.ua.

Вже на цьому тижні зачистка міста від нелегальної реклами продовжиться. Всього планують прибрати близько 3,5 тисячі рекламних носіїв.

«Зараз у Дніпропетровську є більше 4,5 тисяч рекламних конструкцій. Ми збираємося скоротити їх кількість приблизно до тисячі об'єктів. Крім того, будуть розроблені правила, яким будуть відповідати всі рекламні носії», - зазначив Мороз.

Відео дня

Він зазначив, що таке масове знесення обумовлене роками бездіяльності профільного комунального підприємства: виконком міськради приймав рішення про знесення незаконно розміщених рекламних носіїв, однак воно просто не виконувало доручені йому роботи по демонтажу.

Читайте такожВ Одесі збираються демонтувати величезні назви будівельних компаній на будинках

За словами чиновника, є 5-6 таких рішень, кожне з яких стосується 400-500 об'єктів, і це не тільки білборди та сітілайти, але і всі рекламні носії, включаючи вивіски.

«Ми почали виконувати рішення минулих виконкомів щодо демонтажу рекламних об'єктів, що не відповідають правилам розміщення. В основному ці рішення стосувалися конструкцій, які були встановлені взагалі без будь-яких дозвільних документів. Потім будемо брати район міста та досліджувати всі конструкції на відповідність правилам розміщення. Адже подекуди вони просто стоять частоколом. Але вже за попередніми оцінками, кількість конструкцій зменшиться в 4 рази», - розповів Мороз.

Жителів теж просять підключиться до виявлення неправильно розміщених конструкцій, які заважають проходу, огляду. Про такі рекламні носії можна повідомити за телефоном гарячої лінії міськради 0 800 501 174.