Тарас Синечак засуджений до 8 років / facebook.com/MatiosAnatolii

Засуджений за перехід на бік Росії український офіцер Тарас Синечак отримав вісім років ув'язнення, оскільки лишився на попередньому місці роботи після окупації. Про це повідомляє ТСН.

Читайте такожРосія направить до окупованого Криму додаткові комплекси С-400

За інформацією журналістів, після анексії Криму Синечак лишився працювати заступником керівника військового санаторію "Судак", але вже у складі російської армії. Його затримали рік тому на КПП українські прикордонники. Прокуратура просила для нього 15 років тюрми, однак суд ухвалив удвічі легше покарання.

Відео дня

Адвокати засудженого з вироком не згодні і збираються подавати апеляцію. Один з аргументів, які наводять, – як лікар Синечак мав надавати медичну допомогу навіть росіянам.

"Зради Батьківщини тут не було. Для цього повинні бути протиправні дії, дії, направлені на шкоду Батьківщині, чого не було. Якщо людина виконує присягу, як лікар, медик, то що, це зрада? Та він повинен навіть Гітлера оперувати, якщо би треба було", - стверджує юрист Олександр Коваленко.

Як повідомлялось, Дарницький районний суд міста Києва засудив підполковника медичної служби до 8 років тюремного ув’язнення за вчинення держзради й дезертирства та переходу на службу до армії РФ у період незаконної анексії Криму Росією у 2014 році.