REUTERS

У аннексированному Криму «міністерство» освіти, науки та молоді готує проекти кількох різнорівневих навчальних програм з навчальних предметів «Кримськотатарська мова» і «Кримськотатарська література». Про це повідомляє «Крим. Реалії».

Як повідомили в прес-службі кримського "уряду", такий проект буде підготовлений вперше, передбачається, що він буде охоплювати «вивчення кримськотатарської мови як рідної і не рідної в дошкільних освітніх організаціях і в 1-11 класах загальноосвітніх організацій Криму».

Читайте такожКримські заводи не отримають оборонні замовлення, поки не продадуть Росії частину акцій

Відео дня

Програми розробляються відповідно до вимог Федеральних державних освітніх стандартів дошкільної, початкової загальної, основної загальної та середньої загальної освіти, - відзначили в «міністерстві» освіти.

Також в окупованому Криму створюють проросійське об'єднання кримських татар. Громадський рух кримськотатарського народу «Къырым» буде сформовано до кінця поточного року, з'їзд планується провести в середині грудня, після чого рух збирається поширити свою діяльність за межами республіки і Севастополя - у восьми регіонах Росії.