Шахтар зіграє з чемпіонами Англії / фото: ФК Шахтар

Донецький "Шахтар" у рамках першого туру групового етапу Ліги чемпіонів прийматиме "Манчестер Сіті". Зустріч українського та англійського клубів пройде 18 вересня на стадіоні "Металіст" в Харкові.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу "Шахтар" - "Манчестер Сіті".

Початок зустрічі - о 22.00.

Відео дня

Шахтар - Манчестер Сіті: де дивитися матч по ТБ

"Шахтар": Тайсон в строю, Коноплянка готується до дебюту

"Гірники" влітку розлучилися з Паулу Фонсекою, а команду очолив Луїш Каштру. В цілому ігрова модель "гірників" не змінилася, а лідери залишилися незмінними. Були розмови про можливий перехід в "Рому" Тайсона, але трансфер не відбувся.

В УПЛ справи у донеччан йдуть чудово. Команда після семи турів досягла максимального результату - 21 очко. Відрив від "Десни" становить сім пунктів, а від "Динамо" - 13.

Головним трансфером літа став перехід з "Шальке" Євгена Коноплянки. Вінгер збірної України вже дебютував у складі чемпіонів України, а тепер може вперше вийти на поле за "гірників" і в Лізі чемпіонів.

Проблемою може стати серйозна травма Тайсона - бразилець отримав струс мозку у матчі з "Зорею". Однак Каштру вже заявив, що капітан приступив до тренувань і буде готовий вийти на поле.

"Шахтар" і "Ман Сіті" зустрінуться на груповому етапі втретє поспіль. У сезоні 2017-2018 команди обмінялися домашніми перемогами (2:0 в Англії та 2:1 в Україні), а в минулому сезоні "Сіті" вдалося розгромити "гірників" у двох матчах (3:0 і 6:0).

Шахтар - Манчестер Сіті: прогноз букмекерів

"Манчестер Сіті": біда з центральними захисниками

"Городяни" в минулому сезоні стали чемпіонами Англії, вигравши запеклу боротьбу у "Ліверпуля". Головною мрією фанатів залишається перемога в Лізі чемпіонів, але команда у чвертьфіналі не зуміла пройти "Тоттенхем" - 0:1, 4:3.

У новому сезоні "Сіті" вистачає проблем. Втрати очок призвели до того, що "Ліверпуль" вже відірвався на п'ять пунктів в АПЛ. Головний провал стався якраз на минулих вихідних. Команда Пепа Гвардіоли сенсаційно програла "Норвічу" - 2:3.

Після цієї невдачі літній новачок "Ман Сіті" Родрі заявив, що в наступній грі команда спробує "вбити суперника", щоб реабілітуватися перед фанатами. Додаткова мотивація англійців є проблемою для "Шахтаря", враховуючи різницю у класі.

Гвардіола взяв до Харкова 21 гравця. Є у тренера серйозний головний біль - в строю залишився один центральний захисник Ніколас Отаменді, а Джон Стоунз і Емерік Ляпорт знаходяться в лазареті. На поле може вийти 18-річний Ерік Гарсія.

Знову в Україні зіграє Олександр Зінченко. Хавбек нашої збірної є основним лівим захисником "Сіті", тому вболівальники повинні побачити його у справі.

Слова перед матчем

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру:

"На жаль, через проблеми зі здоров'ям не міг бути присутнім на тренуваннях і на лавці запасних у матчі проти "Зорі". Проте ця проблема вже вирішена. Ми не будемо аналізувати майбутній матч з огляду на те, чого ми досягли в чемпіонаті України. Поєдинок проти "Манчестер Сіті" буде набагато важче, тому нам потрібно налаштуватися найкращим чином".

Головний тренер "Манчестер Сіті" Пеп Гвардіола:

"Тайсон, Марлос і Степаненко - чудові гравці. Знаю, що в команді більше немає Ракицького, але у вас новий центральний захисник. Стиль гри "Шахтаря" - швидкий пас і контратаки. Для нас важливо підтримувати ритм гри. Нам важливо виграти першу гру на виїзді. Складність ЛЧ в тому, що в групі дистанція дуже коротка, всього шість матчів. З "Шахтарем" буде складно і цікаво. Я дуже поважаю цей клуб".

Орієнтовні склади

"Шахтар": Пятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік, Марлос, Тайсон, Коноплянка, Мораєс

"Манчестер Сіті": Едерсон, Уокер, Отаменді, Гарсія, Зінченко, Де Брюйне, Родрі, Давід Сільва, Бернарду Сілва, Агуеро, Стерлінг

Арбітр

Судити поєдинок буде бригада арбітрів з Португалії на чолі з Артуром Діашем.