Ілюстрація \ REUTERS

Минулої доби збройні формування Російської Федерації дев'ять разів порушили режим припинення вогню, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте такожНа Донбасі троє військових підірвалися на ворожій міні

Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру ООС. Зокрема в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник шість разів обстріляв позиції Об'єднаних сил:

Відео дня

з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля села Лебединське;

зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі населеного пункту Богданівка;

двічі з гранатометів різних систем та стрілецької зброї – поблизу міста Авдіївка;

зі станкових протитанкових гранатометів – поблизу населеного пункту Новотроїцьке;

з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля міста Мар'їнка.

В повідомленні зазначається, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні тричі:

з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Новотошківське;

двічі зі стрілецької зброї – біля населених пунктів Луганське і Станиця Луганська.

"Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. В межах ділянки розведення біля Станиці Луганської Об'єднані сили вогонь у відповідь на обстріл не відкривали. За даними розвідки Об'єднаних сил, 13 травня одного окупанта було знищено, ще двох – поранено", - йдеться в повідомленні.

"З початку поточної доби обстрілів з боку противника не зафіксовано. Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню", - підсумували в прес-центрі.