REUTERS

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Зокрема, на Маріупольському напрямку відбулось 27 обстрілів. Збройні провокації з боку противника відбулись із застосуванням важкого озброєння. Так, зі ствольної артилерії 152-го калібру по захисниках Талаківки і Бердянського, а зі 122-го калібру - по Широкиному.

Читайте такожМасований обстріл позицій українських військових під Маріуполем: волонтер розповів про втрати

Відео дня

Окрім цього, окупанти активно використовували озброєння калібрів 120 та 82 міліметри. Під вогнем з мінометів опинилися позиції сил АТО в районах Водяного, Широкиного, Мар’їнки, Талаківки. В напрямку Павлополя і Гнутового обстріли підрозділів Збройних сил України здійснювались з використанням озброєння БМП, гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 17 порушень «режиму тиші». Ворог обстрілював Новозванівку, Новоолександрівку, Попасну з озброєння різного калібру, підсилюючи інтенсивність вогню 120- та 82-міліметровими мінометами.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська 3 рази обстрілювали сили АТО. В Авдіївці окупанти застосували міномети 82-го калібру, а в Зайцевому - калібр 120 міліметрів.