Трамп вибачився перед керівництвом Всесвітнього економічного форуму / фото УНИАН

Президент США Дональд Трамп скасував свій візит на Всесвітній економічний форум в Давосі (Швейцарія). 

Про це він написав у своєму Twitter.

"Через непримиренність демократів в питаннях безпеки кордонів і великого значення безпеки для нашої країни, я з повагою скасовую свою дуже важливу поїздку в швейцарський Давос на Всесвітній економічний форум", - написав Трамп.

Відео дня

Зазначимо, що форум стартує 22 січня в Швейцарії. Раніше прес-секретар Білого Дому Сара Сандерс повідомляла, що президент США візьме участь в економічному форумі в Давосі.

Трамп був на форумі в Швейцарських Альпах в минулому році, ставши другим президентом США, який зробив це під час свого перебування на посаді.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп відмовився поступатися багатомільярдною ініціативою щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою, щоб зупинити урядовий "шатдаун" в США.

Читайте такожТрамп обіцяє ввести надзвичайний стан в США

Трамп переконаний, що тисячі людей, які вимушено припинили працювати через "шатдаун" в Сполучених Штатах, також хочуть, щоб стіна була побудована.

Лідер демократів в Сенаті Чарльз Шумер заявив, що Трамп повинен "відмовитися від стіни – чітко і просто", щоб вивести уряд з "шатдауна".

Через суперечки між республіканцями і демократами з приводу вимоги президента США Дональда Трампа виділити 5 млрд доларів на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою прийняття бюджету країни заблоковано. Поки дебати щодо стіни тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату. Більша частина з них пішла на вимушений неоплачувану відпустку.

Припинення фінансування федеральних структур на Різдво призвело до хаосу в кінці 2018 року, який доповнився різким падінням фондових ринків, внутрішньопартійним загостренням через звільнення міністра оборони Джеймса Меттіса, виведенням військ з Сирії, а також розслідуванням спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера.