У Туреччині затримали юриста посольства Німеччини / фото: УНІАН

Турецька поліція затримала співробітника посольства Німеччини, якого, за даними ЗМІ, звинувачують у шпигунстві.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожУ Туреччині заявили, що не відмовляться від російських ЗРК С-400

Відео дня

Співробітника посольства, який був адвокатом, затримали ще у вересні, але відомо про це стало тільки 20 листопада.

У німецькому зовнішньополітичному відомстві наголосили, що наполегливо працюють з метою дізнатися більше про звинувачення на адресу цього правника та намагаються домогтися його звільнення.

За даними ЗМІ, турецька влада звинувачує затриманого працівника німецького посольства в шпигунській діяльності.

Цей турецький юрист нібито мав завдання збирати інформацію, потрібну для надання політичного притулку деяким громадянам Туреччини, заяви яких зараз розглядаються в Німеччині. 

За даними видання Spiegel, у Берліні побоюються, що турецькі правоохоронці могли конфіскувати під час затримання цього адвоката дані та документи стосовно 50 турецьких громадян, котрі подали заявки на отримання політичного притулку в Німеччині.

Тим часом представник Федеральної служби з питань міграції та біженців повідомив, що в відомстві виходять з того, що до рук турецької влади потрапила інформація щодо самих справ з видачі статусу шукача політичного притулку. У відомстві також пообіцяли поінформувати про це всіх причетних осіб.

Згідно з результатами розслідування ЗМІ, на момент затримання адвокат мав при собі десятки справ щодо надання політичного притулку для цих турецьких громадян. Останні - переважно курдські активісти або прибічники руху проповідника Мухаммеда Фетхуллаха Гюлена, котрих переслідують у Туреччині.