Кабмін зареєстрував у Раді проект закону про державне регулювання грального бізнесу / фото УНІАН

Народний депутат України від партії «Слуга народу» Олександр Дубінський заявляє про те, що законопроект про легалізацію грального бізнесу перевели з фінансового в економічний комітет, що може свідчити про намір «продавити» інтереси «чорнушників» грального бізнесу.

Про це у своєму Telegram-каналі написав Олександр Дубінський.

«Варто було президентові полетіти в Японію, як почалися корупційні «мутки» в Раді? Законопроект про легалізацію грального бізнесу, до якого певні лобісти намагалися проштовхнути лотерейне беззаконня і пільгові умови ліцензування для казино, беттінгу і автоматів, щоб перетворити країну в Лас-Вегас під контролем мусорів і бандитів, але натрапили на нашу протидію - забрали з фінансового комітету Ради і передали в економічний комітет Ради», - написав він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський заявив про намір прибрати з вулиць "всю гральну історію"

На думку нардепа, зміна комітету, який буде розглядати законопроект, може бути пов'язана з жорсткою позицією фінансового комітету Ради стосовно питання грального бізнесу.

«Думаю, ця спроба пов'язана з жорсткою позицією фінансового комітету Ради про те, що: з вулиці повинні піти всі нелегальні гральні салони; повинні бути забезпечені максимальні доходи бюджету від грального бізнесу; повинен бути забезпечений максимально жорсткий контроль за прозорістю цього бізнесу і його легальністю; встановлені бар'єрні ціни для отримання ліцензій на гру», - зазначив Дубинський.

За його даними, за можливість зберегти свій бізнес «чорнушники» готові платити 2-3 мільйони доларів щомісяця.

«Дуже не хотілося б дізнатися, що на 3-й місяць роботи ради законопроект виводять в інший комітет, щоб продавити там (за рахунок турборежиму) інтереси «чорнушників» грального бізнесу, які за можливість зберегти свій бізнес вже готові «занести» 2-3 млн доларів. В місяць», - підкреслив нардеп від «Слуги Народу».

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський доручив Верховній Раді прийняти закон про легалізацію грального бізнесу в Україні до 1 грудня 2019 року.

29 вересня Кабінет Міністрів схвалив відповідний законопроект.

Кабінет міністрів України розробив і зареєстрував у Верховній Раді проект закону про державне регулювання грального бізнесу, повідомляє прес-служба Кабміну.