Сьогодні в Україні будуть дощі та грози / фото УНІАН, Олександр Синиця

У вівторок, 7 травня, атмосферний фронт зіпсує погоду у багатьох областях нашої країни. Подекуди очікується похолодання, дощі, грози та поривчастий вітер. Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

"Холодний атмосферний фронт, який перетинатиме територію України 7-го травня, принесе дощі з грозами", - каже синоптик. Тільки в Криму та Приазов'ї опади сьогодні малоймовірні.

Свіжа повітряна маса з півночі також зумовить зниження температури повітря у західних, північних областях та на Вінниччині до +16...+20 градусів. На решті території України, за прогнозом Наталки Діденко, тепла погода ще затримається.

Відео дня

"Південно-західний та західний вітер буде найближчої доби поривчастим, часом навіть із штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду, обережно!" - застерегла синоптик.

У Києві 7 травня також очікується періодично дощ з грозою. Температура повітря знизиться і протягом дня становитиме +17...+19 градусів. Західний вітер у столиці, за словами синоптика, очікується рвучким.

"Надалі повітря буде в Україні скрізь свіжим, вдень +14...+20 градусів, а в середині тижня можливі заморозки", - спрогнозувала експерт з погоди.

Штормове попередження в Україні

На вівторок, 7 травня, майже по всій Україні оголосили підвищений рівень небезпечності. Синоптики Укргідрометцентру прогнозують грози й подекуди шквали 15-20 м/с. Негода омине лише південний схід України.

Вас також можуть зацікавити новини: