У кількох американських штатах засікли торнадо / колаж УНІАН, скріншот із відео

Руйнівні торнадо пронеслися американськими штатами Небраска та Айова. Жертв наразі немає, проте рятувальники досі обшукують зруйновані будинки в пошуках поранених, а загроза шторму зберігається.

Як повідомляє CNN, торнадо були настільки потужні, що руйнували будинки. Синоптики тим часом кажуть, що погода може ще загостритися: небезпека існує від Мічигану до Техасу.

Унаслідок стихії кільком людям знадобилася медична допомога, проте серйозних травм чи жертв немає.

"Ми думаємо, що травм було так мало, тому що системи оповіщення в місті Омаха та окрузі Дуглас були дуже ефективними. На нас не обрушився раптовий шторм. Людей про це попереджали, що, на нашу думку, врятувало життя", - заявили в поліції.

Однак торнадо завдали значної матеріальної шкоди, а багато жителів були змушені покинути свої будинки.

У Небрасці торнадо був настільки потужним, що кілька вагонів поїзда зійшли з рейок.

Через торнадо на залізниці сталася аварія / фото Eric Carlisle
Вітер був настільки сильний, що повалив кілька вагонів / фото Eric Carlisle

За прогнозами, понад 50 мільйонів людей у США перебувають під загрозою суворої погоди в суботу, 27 квітня. Синоптики попереджають про торнадо, сильні пориви вітру, зливи та раптові повені.

Торнадо в США

У середині березня сильні шторми з торнадо зруйнували безліч будівель і залишили людей без світла в американських штатах Огайо та Індіана. Тоді вітер був настільки сильний, що уламки здіймалися на 4 кілометри в небо.

Вас також можуть зацікавити новини: