Зеленський може зустрітися з Орбаном / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський проведе зустріч з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, щоб зняти непорозуміння у відносинах між країнами, які накопичилися за минулі роки.

Про це розповіла нардеп від партії "Слуга народу" Ірина Верещук в ефірі каналу "Україна 24".

"Скажу так, крига скресла (у відносинах України та Угорщини, - УНІАН) Так, як було, не повинно бути. Вони наші сусіди, і політика добросусідства повинна превалювати", - зазначила Верещук.

Відео дня

Читайте такожПопри Угорщину: в уряді пояснили, як Україна змогла стати партнером розширених можливостей НАТО

Вона висловила впевненість, що після переговорів глав МЗС Дмитра Кулеби і Петера Сіярто, "вже на самому високому рівні незабаром відбудеться зустріч президента Зеленського та прем'єра Віктора Орбана, тому що це справді потрібно".

"По-перше, це потрібно нам, тому що вони наші сусіди і члени євроатлантичного співтовариства. Як ви знаєте, там рішення ухвалюються консенсусом. Вони нас заблокували в комісії Україна-НАТО, вони не давали нам просуватися, бути ефективними. Хоча, як ми бачимо недавні події, ми отримали особливий статус НАТО - і угорці нам не завадили. Це вказує на те, що вони готові співпрацювати і розмовляти. Тепер від нас залежить, що ми готові поступитися, і де ті червоні лінії, які ми не готові перейти", - розповіла нардеп.

Читайте такожЗаради Угорщини: на Закарпатті хочуть створити Берегівський район - експерти б'ють на сполох

Глава МЗС України Дмитро Кулеба планує вже вдругу за місяць зустріч з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто. За його словами, регулярне спілкування допомагає подолати проблеми, які накопичилися.

Як повідомляв УНІАН, Угорщина досі не розблокувала засідання комісії Україна - НАТО.