Ердоган і Путін обговорили Україну / фото REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Серед головних тим була війна в Україні і морський коридор для вивезення зерна.

Про це повідомили в прес-службі турецького президента.

Ердоган заявив, що вже необхідно створити "зерновий коридор". Крім того, він вказав на важливість продовження гуманітарної допомоги Сирії.

Відео дня

У свою чергу в Кремлі розповіли свою версію розмови двох президентів. Зазначається, що лідери розглянули комплекс питань. При цьому особливу увагу приділили економічному співробітництву, включаючи заходи щодо вдосконалення договірно-правової бази, нарощування обсягів торгівлі, використання в розрахунках національних валют та безперебійне постачання російських енергоносіїв.

Крім того, в Кремлі підтвердили, що обговорювали ситуацію в Україні, в тому числі в контексті координації зусиль щодо забезпечення безпеки судноплавства в Чорному морі та експорту зернових.  

Як раніше повідомляв УНІАН, 30 травня президент України Володимир Зеленський і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обговорили створені Росією загрози продовольчій безпеці, шляхи розблокування українських портів і взаємодію у сфері безпеки.

Президенти Туреччини та України були одностайні щодо необхідності відновлення миру.

8 червня стало відомо, що в обмін на забезпечення транспортування зерна, соняшнику та соняшникової олії з України, РФ вимагає усунути перешкоди на шляху експорту російських товарів.

Вас також можуть зацікавити новини: