Кадр з фільму "Дау. Дегенерація" Фото: Facebook / Микола Кулеба

Поліція готує розслідування про участь немовлят у зйомках фільму "Дау. Дегенерація", в якому показані знущання з дітей з українського притулку.

Про це LB.ua повідомили джерела у Національній поліції.

Читайте такожУ Києві збільшилася кількість звернень щодо психологічної підтримки від чоловіків з суїцидальними настроями - КМДА

Відео дня

Раніше дитячий омбудсмен Микола Кулеба звернувся до поліції з вимогою розслідувати використання немовлят з українських дитячих будинків у зйомках фільму "Дау. Дегенерація" зі сценами насильства.

Як зазначив генеральний директор кінофундації Національний центр Олександра Довженка Іван Козленко, фільм "Дау" знімався на замовлення Держкіно за бюджетні кошти. Як аванс за створення фільму було сплачено понад 5 млн гривень.

Стрічка була схвалена і високо оцінена комісією Держкіно у квітні 2018 року. У 2019 році відбувся її показ в Парижі в непублічному форматі. Однак, тоді це був "материнський" фільм" - байопік, і в ньому були відсутні сцени насильства над дітьми, повідомляє "Страна".

Проект став скандальним ще до початку показу через сцени насильства і сексу, багато з яких були реальними. Режисера звинувачували в нелюдському ставленні до учасників знімального процесу.