Кримський міст можна пошкодити, пояснює експерт / Ілюстрація / REUTERS

Отримання українською розвідкою докладної технічної документації Кримського моста свідчить про великі можливості наших розвідників. Також це є моральним тиском на ворога і демонстрацією того, що Україна знає його вразливі місця.

Таку думку висловив військовий експерт Олександр Мусієнко, передає ТСН.

"Якщо буде поставлено відповідне завдання, є вразливі місця, які можуть бути вражені і призведуть до того, що окремі конструкції мосту можуть бути виведені з ладу. Найважливіше, в тому, що це те сполучення по якому йдуть ешелони зброї. Ось це найважливіше повідомлення, за яким потенційно, якщо на те буде вказівка, то сили і засоби можна знайти. Хоча це не так просто, як комусь здається", - пояснює Мусієнко.

Відео дня

За його словами, для окупантів втрата мосту буде вагомою, оскільки зараз по ньому йде 60-70% поставок для військ до Криму і далі на окуповану материкову частину півдня.

"Частково вони можуть це компенсувати, за рахунок того, що вони зараз контролюють транспортний коридор Маріуполь-Мелітополь-Бердянськ і забезпечуються там. Там навіть частково контролюється частина залізниці до Мелітополя. Можуть компенсувати, але це не можна порівняти з тим забезпеченням, яке йде через Кримський міст", - сказав Мусієнко.

Перспективи знищення Кримського моста

Як повідомляв УНІАН, раніше екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що Україна, можливо, і не може зруйнувати весь міст, але теоретично в потрібний момент можна нанести удар, коли по ньому йдуть війська.

21 квітня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував можливість атаки України на Кримський міст, який з'єднує Російську Федерацію з тимчасово окупованим нею півостровом.

У Кремлі угледіли в заяві Данілова про удар по Кримському мосту "анонс теракту". Пєсков заявив, що в заяві української сторони "багато ознак діянь, що підлягають правовій перевірці та подальшому покаранню".

За словами радника глави ОП Олексія Арестовича, в даний час в України немає можливості знищити міст. Також Арестович стверджує, що у ВСУ є "більш жирні цілі".