Лукашенко загнав себе в пастку, вважає Клімкін / фото REUTERS

Олександр Лукашенко, який називає себе президентом Білорусі, потрапив у повну залежність від президента РФ Володимира Путіна. Тим самим він загнав себе в пастку, вважає екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Про це він заявив в ефірі каналу "Україна 24".

Клімкін назвав Білорусь дружньою країною, заявивши про наявність симпатії до її громадян.

Відео дня

"А ось щодо Лукашенка - він вже наробив і наговорив, він звичайний диктатор. Лукашенко до певного моменту намагався утримати певну самостійність. І я був проти того, щоб заганяти Лукашенка в глухий кут. А тепер Лукашенко сам загнав себе. Спочатку він перетворюється на повітряного пірата, і це бачить весь світ. А зараз він ганяв літаки з Іраку, і потоком людей на кордон з Литвою. Ну якщо ти диктатор, не опускайся до таких дріб'язкових речей. Руку йому подавати більше ніхто не буде. Тепер він не самостійний. Захід не штовхає Лукашенка до Путіна? Вже все, до побачення, він у Путіна", - сказав Клімкін.

Читайте такожГордон нестандартно відповів Лукашенку на "мерзотника", напившись перед камерою (відео)

Екс-міністр додав, що Лукашенко зараз повністю фінансово залежить від Путіна і допомоги з боку Росії. Білоруська економіка, за його словами, вже не працює, а "майже залежить від РФ".

Вас також можуть зацікавити інші новини: