Науковці дослідили ожиріння слонів і дійшли дивних висновків / фото УНІАН

Науковці продовжують досліджувати проблему ожиріння слонів у неволі.

Про це йдеться у новому дослідженні, цитує Science alert.

Читайте такожУ Данії виплатять власникам норкових ферм близько 3 мільярдів доларів

Відео дня

Вчені дотепер не розуміли, яка частина зайвої ваги приручених тварин є природним жировим шаром, а яка – жиром від переїдання і нестачі рухової активності. Науковець з Університету Індіани Даніела Чусід порівняла кількість жиру у слонів в «тепличних умовах» з проблемами їхнього здоров’я.

З цією метою Чусід разом з колегами надягнули на 35 азійських самок і 9 самців гігантські фітнес-трекери. Відстежуючи вагу за допомогою регулярного відбору крові, вчені змогли вирахувати рівень жиру слонів на основі їхньої загальної маси тіла.

Було встановлено, що в середньому у слонів чоловічої статі рівень жиру складає близько 8,5%, а у слонів жіночої статі – близько 10%. Водночас у людини ці показники можуть сягати 31%.

Науковці зауважили, що слони у неволі гуляли так само багато, як й на свободі. Ба більше, найімовірніше, від проблем з фертильністю страждали найчастіше ті з тварин, у яких була велика втрата ваги. Однак це й не означає, що у слонів з надлишковою вагою немає таких же ризиків.

Втім, науковці наголосили, що висновки є попередніми. Для повного визначення, чи страждають слони у неволі від ожиріння, доведеться провести додаткові дослідження.

Інші новини