Відсьогодні в Україні почнуть щомісяця підіймати вартість квитків на потяги / REUTERS

В Україні відсьогодні почнуть щомісяця індексувати тарифи на залізничні пасажирські перевезення, що залишалися незмінними з 2018 року.

Читайте такожВ "Укрзалізниці" анонсували кілька нововведень для пасажирів

Про це повідомляє "Оглядач".

Відео дня

Глава Мінінфраструктури Владислав Криклій зазначив, що індексація пасажирських перевезень, які збиткові для "Укрзалізниці", не проводилася вже два роки.

"Індексація планувалася у 2020 році. Але були різні коронавірусні обмеження. Зокрема, понад три місяці пасажирські перевезення були зупинені, тому не було сенсу. Заплановано, що з березня щомісяця робитимуть індексацію по два відсотки", - повідомив міністр.

Як можна заощадити на квитках

Він зазначив, що можна заощадити до 40% на купівлі квитків, якщо робити це заздалегідь.

За словами Криклія, зараз рухомий склад "Укрзалізниці "" в не дуже хорошому стані". Протягом 30 років він не оновлювався. До кінця цього року планують оновити до ста вагонів на українській залізниці, зазначив Криклій й додав, що на нинішній рік також заплановано оновлення станцій і зупинок поїздів.

Що цьому передувало

  • Компанія "Укрзалізниця" в партнерстві з Visa і Middleware Inc. планує запустити чатбот в месенджерах Viber і Telegram з функцією продажу квитків.
  • Зазначають, що чатбот запустять на базі технології Corezoid Hyperautomation Engine.
  • Також "Укрзалізниця" розглядає можливість інтеграції в систему онлайн-продажу квитків на поїзд функції замовлення їжі.