REUTERS

Про це повідомляє Дмитро Тимчук.

Всі заходи по «централізації» забезпечуються не тільки матеріально-технічно, але й організаційно» (включаючи тиск, залякування та заходи фізичного впливу на «непокірних» бойовиків), при підтримці бойових груп спеціального призначення силових відомств РФ.

Читайте такожБойовики щодня обстрілюють Артемівський район Донецька

Відео дня

Здійснюються подальші заходи щодо посилення ударних угруповань російсько-терористичних військ. Зокрема, у районі на схід н. п. Чорнухине (лівий фланг Дебальцевського плацдарму) розгорнута нова артилерійська група.

До Станиці Луганської, південніше висот у Миколаївки, також підтягується артилерія. Північніше цього району перекидається бронетехніка (протягом доби зафіксовано переміщення до 20 одиниць, включаючи танки).

Продовжується посилення тактичних груп південь від Донецька. Постачання з РФ, переважно, йде через н. п. Сніжне і Амвросіївка (до 2-3 конвоїв постачання щодоби). У проміжку між Еленовкой і Тельманове триває як концентрація бойових підрозділів, так і накопичення запасів матеріально-технічного майна (паливо, боєприпаси, інші ресурси).

В районі н. п. Новоазовськ противник обладнає укріпрайон, прикритий з повітря. На Маріупольському напрямку закінчено формування другої батальонно-тактичної групи (БТГ) північніше Комінтернове. Основні сили противника знаходяться в глибині бойових порядків, висунуті вперед невеликі мобільні групи, в основному складаються з місцевих бойовиків.

Серед місцевих бойовиків поширюються чутки про те, що на території окупованого Криму російським командуванням будуть проведені масштабні мобілізаційні заходи з метою доукомплектування т. н.«Армії Новоросії».