Аваков, Яценюк / УНІАН

Таку інформацію "Апостроф" отримав, проаналізувавши офіційні відповіді уряду і міністерств на свій запит.

У МВС повідомили, що посадовий оклад Арсена Авакова, як і інших міністрів, що складає 92% від розміру окладу прем'єра — 6109 грн.

Читайте такожУ Авакова розкрили схему, як під прикриттям держкомпанії-банкрута "УкрБурштин" легалізують тонни бурштину

Відео дня

Однак, крім цього, міністр внутрішніх справ також отримує ряд надбавок за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність праці, за виконання функцій державного експерта з питань таємниць і навіть за "почесне звання "Заслужений економіст України". Сукупно з окладом і надбавками, зарплата Авакова становить 13774 грн 94 коп. При цьому більшість членів Кабміну подібних доповнень до окладу позбавлені.

 Апостроф

У відповіді Міністерства внутрішніх справ не зазначено, у зв'язку з чим Аваков отримує більше за інших міністрів. Але, як пояснили в апараті уряду, глава МВС не підпадає під постанову (№43 від 14.02.2015), згідно з якою до 2015 року заробітна плата членам Кабміну, керівникам центральних органів виконавчої влади та інших державних органів нараховується виключно в розмірі посадового окладу.

"Ця норма не поширюється на керівників органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції. Але при бажанні міністр може відмовитися від надбавок", — сказав співрозмовник з апарату уряду.

 Апостроф

З цієї ж причини підвищену зарплату може отримувати міністр оборони України Степан Полторак. Втім, напевно про це стверджувати не можна, так як Міністерство оборони ще не надало виданню відповідь про зарплати міністра.