Координатор блокады Ленур Ислямов назвал обыски ФСБ

Про це заявив координатор громадської блокади Криму Ленур Іслямов, передає "112 Україна".

За його словами, на кожному пункті пропуску буде три людини з ротаціями, які в тому числі будуть спостерігати за тим, щоб не було фактів контрабанди.

"Буде стояти вагончик, ми вже домовилися. Буде те, що ми називаємо спостережний пост. Ці хлопці з блокнотом і ручкою будуть фіксувати все, що називається порушенням законодавства України у зв'язку з переміщенням через пункт пропуску. Все це фіксується. Ми тут стоїмо. Ми нікуди не згорнулися. Просто прибрали сам формат огляду автомобілів на наших постах. Ми його передали державі", - сказав Іслямов.

Відео дня

Читайте такожНовий формат блокади: Іслямов заявив про створення батальйону для звільнення Криму (відео)

Він наголосив, що активісти будуть спостерігати як "держава буде нести ці функції в особі Держприкордонслужби та Держмитслужби".

Раніше УНІАН повідомляв, що активісти громадянської акції з блокади Криму залишили свої блокпости в Херсонській області та з 1 лютого будуть контролювати роботу митників і прикордонників.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що після переформатування блокади Криму її учасники мають намір контролювати дії співробітників Держприкордонслужби та митної служби України на адміністративному кордоні з Кримом.