Ар’єв: Депутатам страшно дати 300 голосів за зняття депутатської недоторканності / Фото УНІАН

«Дуже хочеться, щоб такі речі, як щодо судді Чауса,  більше не повторювалися. Нас звинувачують в тому, що ми дали Онищенку втекти, що ми дали Чаусу втекти, але насправді депутатам страшно дати 300 голосів за зняття депутатської недоторканності. В кожного зараз своя мотивація», – цитує Ар’єва сайт політсили.

Він запропонував 8 вересня проголосувати проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку виїзду з України народних депутатів України, реєстр.№5038.

«Є законопроект №5038, який обмежує депутатів у виїзді за кордон, щоб, якщо проти них порушували кримінальне провадження, вони могли відповісти на всі питання слідства. Давайте в четвер зберемося і проголосуємо», – заявив депутат,

Відео дня

Він також нагадав, що 30 вересня вступає в силу закон про суддівську реформу, де суттєво обмежується суддівська недоторканність.

Читайте такожСкандальний Онищенко втік із України, бо законодавство це дозволяє – нардеп

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України 6 вересня дала згоду на затримання та арешт судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, підозрюваного в хабарництві.

Національне антикорупційне бюро 9 серпня задокументувало факт одержання суддею Чаусом хабара в сумі 150 тис. доларів. Однак затримати суддю правоохоронці не змогли через суддівський імунітет.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Чаус утік до Криму.