Онищенко / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив керівник Головного слідчого управління Служби безпеки України Григорій Остафійчук на брифінгу.

Читайте такожВикриття "газової схеми" Онищенка: НАБУ виявило у нардепа-втікача грецький паспорт

«В межах розслідування кримінального провадження щодо фінансування сепаратизму… нами було отримано фактичні дані, які свідчать про наявність в діяннях Олександра Онищенка окремих ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України, це державна зрада», - сказав він.

Відео дня

Крім того, з отриманої СБУ переписки його адвоката видно, що Онищенко отримав російський паспорт та пішов на співпрацю з Кремлем.

Як повідомляв УНІАН, у червні Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування». Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але до того він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України.

НАБУ двічі викликало його на допит як підозрюваного, проте він жодного разу не з’явився.

9 серпня Солом’янський районний суд Києва дозволив затримати депутата Онищенка з метою його приводу для участі в розгляді клопотання тримання під вартою.

18 жовтня у НАБУ заявили, що Інтерпол має впродовж 30 днів повідомити рішення щодо можливості оголошення Онищенка у міжнародний розшук.