загранпаспорт / lenta-ua.net

Чиновники через "дружні" туристичні фірми оформляли за прискореною процедурою закордонні паспорти місцевим мешканцям, повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ. Вартість "послуги" стартувала від 2 тисяч гривень.

Читайте такожНа Донеччині звільнили від відповідальності бойовика, що потрапив до лав "ДНР" "по дурості" (відео)

Правоохоронці задокументували численні випадки заочного оформлення закордонних паспортів громадянам, які перебувають на тимчасово окупованих терористами територіях. Готові документи кур’єрами переправлялися в "ДНР". Зараз перевіряють інформацію щодо отримання паспортів учасниками незаконних збройних формувань бойовиків.

Відео дня

Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою затримали у робочому кабінеті одного з керівників міграційної служби під час одержання від посередника понад 10 тисяч гривень за видачу паспортів.

Під час обшуків у службових кабінетах міграційної служби та в офісах турфірм правоохоронці вилучили 120 тис. грн, 14 тис. дол. та документацію, що підтверджує незаконну видачу паспортів, додали в СБУ.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх посадовців та посередників, залучених до корупційної схеми.