Лутковская

Про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська заявила після зустрічі з уповноваженим з прав людини у Російській Федерації Тетяною Москальковою. Зустріч відбулася у Мінську 21 червня 2016 року, повідомили УНІАН у прес-службі українського омбудсмана.

Читайте такожСуд оголосив вирок екс-міліціонеру, який наводив "Гради" бойовиків на житлові квартали Маріуполя

«Ми досягли домовленості щодо 18 ув’язнених, але це неповний перелік. Ми обмінялися списками, ми їх звірили. Мій список трохи більший, він налічує близько 40 осіб. Я передала його Тетяні Миколаївні для подальшого обговорення», - сказала Лутковська.

Відео дня

За її словами, також обговорювалося багато тем. Дата наступної зустрічі ще не відома, проте омбудсмани запевнили, що вона відбудеться, а обговорювати будуть як питання ситуації на сході України, так і проблеми з порушенням прав українців та кримських татар в АР Крим та ув’язнених українців в РФ.

Також Лутковська нагадала, що ще у 2013 році омбудсмани уклали Меморандум про співпрацю. 

«Ми порозумілися на тому, що цей меморандум треба актуалізувати, що його треба привести у відповідність до існуючого стану справ. На наше обопільне переконання, цей документ повинен діяти, щоб громадяни України на території РФ і громадяни Росії на території України перебували під захистом уповноважених з прав людини», - резюмувала Лутковська.