REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать оприлюднені на прес-конференції результати дослідження, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучерева” та Центром імені Разумкова.

Соціологи зазначили, що запит на антикорупційну реформу об'єднує суспільство — у всіх регіонах ця реформа очолює список першочергових змін.

Читайте такожПодаткова та МВФ придумали, як побороти корупцію при відшкодуванні ПДВ

Відео дня

Пенсійну реформу та реформу системи соціального захисту вважають необхідними 50% українців, реформу охорони здоров'я — 50%, судову реформу та реформу прокуратури — 45%, реформу органів правопорядку — 39%, люстрацію чиновників — 38%.

Експерти також підкреслили, що п'ятірка першочергових реформ для заходу, центру та півдня країни фактично тотожні. Різниця лише в рівні підтримки тієї чи іншої реформи.

Поряд із наявністю запиту на реформи населення загалом не вірить у реальність їх впровадження вже у 2014 році. Так, проведення антикорупційної реформи вже цього року ймовірним вважають лише 12% населення. В той час, як нагальною її вважають 63%. Найбільше громадян вважають, що вдасться провести люстрацію, але і цей показник на рівні 17% населення.

Загальнонаціональне дослідження громадської думки було проведено з 14 по 15 травня 2014 року. Опитування проводилося в усіх регіонах, за винятком Криму. Усього було опитано 2011 респондентів за вибіркою репрезентативною дорослого населення України (старше 18 років). Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.