Причиною смерті ув’язненого стала тупа травма грудної клітки \ фото УНІАН

У слідчому ізоляторі виправної колонії Житомира помер ув’язнений.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної прокуратури.

Зазначається, 18 липня фельдшером міської медчастини філії "Центру охорони здоров’я ДКВС України" в області констатовано смерть ув’язненого з попереднім діагнозом – гостра сердечна недостатність.

Відео дня

У прокуратурі наголосили, що за результатами перевірки факту смерті ув’язненого, відповідно до висновку судово-медичного експерта від 19 липня, причиною смерті стала тупа травма грудної клітки, множинні переломи ребер з ушкодженням легень, шок.

Читайте такожУ Мін'юсті розповіли, що з'явиться на місці першої проданої в'язниці

У відомстві додали, що виходячи з виявлених перевіркою обставин, Житомирською окружною прокуратурою внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу ("умисне тяжке тілесне ушкодження").

Крім цього, окружною прокуратурою розпочато ще два кримінальних провадження, а саме, за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медпрацівниками міської медчастини філії держустанови "Центр охорони здоров’я ДКВС України" в області та за фактом неналежного виконання службовими особами Житомирської установи виконання покарань своїх службових обов'язків щодо забезпечення належної охорони та нагляду за ув’язненими (відповідно, ч. 1 ст. 140 та ч. 2 ст. 367 КК України).

Наразі матеріали проваджень об’єднали в одне та скерували до Другого слідчого відділу (з дислокацією у Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, для проведення досудового розслідування.

Вас також можуть зацікавити новини