Нідерландець Бйорн Кейперс - один з найкращих рефері Європи / фото REUTERS

УЄФА опублікував список з 19 арбітрів, які судитимуть матчі фінального турніру Євро-2020.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

На матчах Євро-2020 працюватимуть наступні рефері:

Відео дня

Фелікс Брих, Даніель Зіберт (обидва - Німеччина), Карлос Дель Серро, Антоніо Матеу Лаос (обидва - Іспанія), Бьорн Кейперс, Данні Маккелі (обидва - Нідерланди), Майкл Олівер, Ентоні Тейлор (обидва - Англія), Іштван Ковач, Овідіу Хацеган (обидва - Румунія), Славко Вінчіч (Словенія), Орель Грінфельд (Ізраїль), Артур Соареш Діаш (Португалія), Сергій Карасьов (Росія), Даніеле Орсато (Італія), Клеман Тюрпен (Франція), Джюнейт Чакир (Туреччина), Андреас Екберг (Швеція), Фернандо Рапальїні (Аргентина).

Читайте такожДві українки судитимуть футбольні матчі на Олімпіаді-2020

Вперше на ЧЄ працюватиме рефері з Південної Америки. Фернандо Рапальіні запрошений в рамках програми обміну згідно з угодою про співпрацю між УЄФА і Південноамериканською футбольною Конфедерацією (іспанець Хесус Хіль Мансано судитиме матчі Копа Америка-2021).

Також варто відзначити, що вперше на чоловічому Євро працюватиме арбітр-жінка. Француженка Стефані Фраппар обслуговуватиме матчі як четвертий суддя.

Кожна суддівська бригада складатиметься з головного арбітра, двох асистентів, четвертого судді, резервного помічника судді, а також команди з чотирьох відеоасисстентів арбітра.

Євро-2020: що потрібно знати

  • Через пандемію коронавірусу чемпіонат Європи був перенесений на 2021 рік, проте збереже назву "Євро-2020". 
  • У 2021 році турнір повинен стартувати 11 червня і триватиме до 11 липня - в цей день відбудеться фінальний матч на "Уемблі" в Лондоні.
  • Остаточний склад всіх груп став відомий в листопаді 2020 року після того, як були зіграні стикові матчі.
  • Збірна України на груповому етапі зіграє проти Нідерландів, Австрії та Північної Македонії.
  • Вже відомо, що матчі Євро-2020 пройдуть з глядачами.