REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час спілкування із студентами Військового інституту телекомунікацій й інформатизації.

«За кожен бойовий день, якщо ти безпосередньо брав участь у бойовій операції за наказом командування, - тисяча гривень окремо від основного забезпечення, яке виплачується на регулярній основі», - сказав голова уряду.

Читайте такожБійцям АТО пообіцяли мінімальну зарплату в 6 тисяч гривеньПри цьому Яценюк нагадав, що з минулого року діє урядове рішення про спеціальну систему забезпечення учасників АТО. За словами Яценюка, за рік зарплати військовослужбовців Нацгвардії і Збройних сил виросли у 8 разів. «Найвищий рівень зарплати для командирів – 24 тисячі гривень», - сказав Яценюк, додавши, що загальний розмір фінансування армії в 2015 році становитиме близько 90 млрд грн.

Відео дня

Раніше Кабмін ухвалив рішення ввести грошову винагороду за знищення техніки. Зокрема, за знищення автомобіля винагорода становить 10 мінімальних заробітних плат (12 тис. грн); танка - 40 мінімальних заробітних плат (48 тис. грн); реактивної системи залпового вогню - 50 мінімальних заробітних плат (60 тис. грн); бойового літака - 100 мінімальних заробітних плат (121 тис. грн).