Пентагон / © Flickr

Від початку конфлікту на Донбасі США надали Україні допомогу на 265 мільйонів доларів. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив помічник міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Майкл Карпентер.

"З початку конфлікту США надали Україні допомогу на 265 мільйонів доларів. Ці кошти пішли на проведення навчань і на різне устаткування – від радарних установок до приладів нічного бачення, рацій, автомобілів і патрульних човнів", - підкреслив Карпентер.

При цьому, Карпентер вважає, що розділяти допомогу на категорії летальна або не летальна не зовсім правильно.

Відео дня

"Потрібно розуміти, які військові можливості повинна мати Україна в майбутньому. Наше завдання – навчити українські сили, зробити їх більш боєздатними, а пізніше – сумісними зі стандартами НАТО", - сказав він.

На питання про те, чи правда, що США розглядають можливість надати летальну зброю Україні через інші країни, він сказав: "Ні, неправда. Я думаю, ви могли переконатися, що ми відкриті щодо допомоги, яку ми надаємо Україні. Тому ми не робимо жодних спроб надати Україні зброю через інші країни".

Читайте такожСША ніколи не визнають анексію Криму Росією та добиватимуться повернення півострова Україні - Пентагон

Нагадаємо, що командувач Європейського командування Збройних сил США генерал Філіп Брідлав вважає, що РФ продовжить бойові дії на Донбасі, щоб тримати Україну в напруженні. Він також звернув увагу на необхідність надання американської допомоги для України, в тому числі летальної і нелетальної, а також проведення навчань для посилення її оборонних можливостей.