Хуг провів зустріч із ватажком

Про це йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ в Україні в Facebook.

«У вівторок заступник начальника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг зустрівся з Захарченком, лідером збройних формувань в Донецьку. Під час зустрічі Хуг наголосив на необхідності скоординованого співробітництва так званої "ДНР" зі Спільним центром контролю і координації для забезпечення доступу і свободи пересування СММ, щоб дозволити місії здійснювати ефективний контроль і перевірки», - йдеться в повідомленні місії.

Хуг також наголосив на необхідності забезпечити локальне дотримання режиму припинення вогню, щоб дозволити цивільним фахівцям провести ремонтні роботи.

Відео дня

У повідомленні відзначається, що Захарченко обіцяв відреагувати на прохання Хуга.

Читайте такожУ ОБСЄ повідомили про плани збільшити присутність та розширити географію роботи спостерігачів на Донбасі

Як повідомляв УНІАН, СММ ОБСЄ неодноразово заявляла, що більшість обмежень у роботі спостерігачів виникають на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

У вересні 2016 року у Донецьку Хуг вже обговорював цю проблему із Захарченком.

У грудні 2016 року Хуг заявив, що знову домагається зустрічі з представниками бойовиків щодо обмежень місії спостерігачів у пересуванні на Донбасі.

Разом з тим 26 грудня на прес-конференції в Москві представник терористичної організації "ЛНР" Владислав Дейнего заявив, що бойовики «не обіцяли» забезпечувати безпеку співробітників СММ ОБСЄ, які працюють на Донбасі.