REUTERS

На думку глави німецького МЗС, країни ЄС повинні зосередитися на досягненні згоди в таких областях, як безпека, міграція і економічне зростання, повідомляє РБК з посиланням на Reuters.

«Ми повинні прийняти вибір, який було зроблено [Великобританією], і не шукати помсти», — заявив він.

Штайнмаєр наголосив, що попереду важкі переговори про умови виходу Британії з ЄС, але європейські лідери зобов'язалися намітити новий курс щодо вирішення проблеми з високим рівнем безробіття серед молоді та інших питань, які підняв референдум у Великобританії.

Відео дня

Читайте такожМеркель скликала нараду з лідерами ЄС, Франції та Італії за підсумками референдуму у Британії

За словами Штайнмаєра, політичні партії в деяких державах—учасницях ЄС, швидше за все, будуть домагатися аналогічних голосувань, але він не знає жодної конкретної країни, яка серйозно розглядає питання про вихід з Євросоюзу. За його словами, більшість німців підтримують подальше членство в ЄС.

Нагадаємо, у Великобританії євроскептики здобули перемогу на референдумі щодо виходу країни з ЄС. Після підрахунку всіх голосів прихильники Brexit набрали 51,9% голосів.

В Європейському Союзі висловили жаль з приводу результатів референдуму у Великобританії і очікують від уряду якнайшвидшої реалізації відповідного рішення, при цьому наголошуючи, що союз 27 країн буде існувати і надалі.