У квартиру Навального навідалися російські силовики / МБХ-медіа

У Москві силовики провели обшук у квартирі політика Олексія Навального. Після обшуку був затриманий Олег Навальний - брат Олексія, який знаходився в квартирі.

Читайте також"Путін почав труїти Навального": екс-депутат Держдуми розповів, коли звільнять опозиціонера

Про це з посиланням на російські ЗМІ повідомляє «Медуза». Зазначається, що поліцейські відвезли Олега Навального в невідомому напрямку. Коли Навального виводили, присутніх біля квартири журналістів відтіснили силовики.

Відео дня

Пізніше біля квартири Олексія Навального затримали співробітника ФБК Іллю Пахомова.

Зазначається, що силовики сьогодні провели обшуки в квартирах Олексія Навального, його дружини Юлії і його соратників, а також в офісі ФБК і студії «Навальний Live». Обшуки нібито пов'язані з кримінальною справою про порушення санітарно-епідеміологічних норм на акції 23 січня в Москві.

Також слідчі дії пройшли у низки активістів і головного редактора "Медіазони" Сергія Смирнова.

Протести в Росії через арешт Навального

  • Навальний 17 січня повернувся в Москву з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння влітку 2020 року.
  • Його літак мав приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в "Шереметьєво". Одразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції.
  • В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що Навального затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин.
  • 18 січня суд заарештував опозиціонера до 15 лютого.
  • Навальний закликав прихильників не боятися і виходити на вулиці. 
  • 23 січня в РФ проходили акції на підтримку Навального. Силовики затримали понад три тисячі осіб по всій Росії. Це рекордна кількість затриманих на мітингах за всю історію сучасної РФ.