НБУ запустив спільний проект з центробанками Польщі та Литви / REUTERS

Національний банк України (НБУ) запустив спільний проект Twinning з центральними банками Польщі та Литви, в рамках якого Україні буде надана допомога в реформуванні національного банківського сектора.

Читайте такожЕкономічна криза в Україні вперше не супроводжується банківською кризою-НБУ

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Відео дня

"Центральні банки Польщі та Литви надаватимуть підтримку НБУ за низкою напрямків: розвиток підходів до банківського нагляду в рамках SREP (процес наглядових перевірок та оцінки), впровадження системи миттєвих платежів; удосконалення стратегічного планування управління процесами в центральному банку; вдосконалення процесу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва центрального банку", - сказано в повідомленні.

За даними прес-служби, бюджет проекту становить 1 мільйон євро, який фінансується коштом фінансів Європейського Союзу. Термін дії проекту - 21 місяць.

Довідка УНІАН.

  • Twinning - це інструмент інституційного розвитку Європейського Союзу. Суть полягає у співпраці та обміні досвідом між державними органами України та аналогічними інститутами держав-членів ЄС. Тематика проектів - Державне управління та приведення національного законодавства до стандартів ЄС.
  • Національний банк України вже брав участь у проекті Twinning. У 2009-2011 роках було успішно реалізовано проект "посилення потенціалу Національного банку України через наближення до стандартів ЄС у сфері діяльності центральних банків".