20 березня в Україні зафіксовано 26 випадків захворювання на коронавірус / facebook.com/koda.gov.ua

Швидкі тести для виявлення коронавірусу потрібно використовувати лише на 7-8-й день після потенційно можливого інфікування.

Про це заявив в.о. директора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін на онлайн-брифінгу для іноземного дипломатичного корпусу.

Читайте такожНа Волині виділили 120 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом

Відео дня

"Використання швидких тестів можливе як вдома, так і в закладах охорони здоров'я. І наразі вони є доступними на європейському ринку, найближчими днями вони будуть доступними і на українському ринку", - сказав він.

При цьому Кузін підкреслив, що є певні обмеження стосовно використання таких тестів.

"І перше обмеження полягає в тому, що його треба використовувати лише на 7-8-й день після потенційно можливого інфікування. Таким чином, якщо ви використовуєте його до цього періоду, він може бути хибним негативним", - пояснив він.

Кузін додав, що в середньому швидкий тест є достовірним на 86%.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

17 березня у першого хворого на COVID-19 в Чернівецькій області було отримано перший негативний тест на хворобу.

Сьогодні, 20 березня, президент Володимир Зеленський заявив, що другий тест на коронавірус також виявився негативним.

Станом на ранок 20 березня в Україні зафіксовано 26 випадків захворювання на коронавірус у 6 областях і в Києві: Чернівецька – 15 осіб (1 померла), Київ – 3 особи, Дніпропетровська – 2 особи, Житомирська – 2 особи (1 померла), Київська – 2 особи, Донецька – 1 особа та Івано-Франківська – 1 особа (померла).