Українці не дотримуються дистанції і не носять маски (або носять неправильно - під носом) / фото УНІАН

Пік зараження коронавірусом в Україні очікується до кінця жовтня.

Про це заявив лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль, пише Обозреватель.

За його словами, українці ігнорують карантин у розпал епідемії, зокрема - не дотримуються дистанції та не носять маски.

Відео дня

"Те, що я спостерігав - у вас люди не особливо стурбовані носінням масок і дотриманням соціальної дистанції. Тому я думаю, що велике зростання буде вже найближчим часом, до кінця жовтня. Якщо люди не почнуть якось застерігатися і думатимуть, що смертність від коронавірусу - це як звичайна смертність від онкології, від серцево-судинних захворювань... Не носять маски, не дотримуються дистанції...", - розповів Бриль.

Він підтвердив, що вірус може залишатися в закритих приміщеннях (наприклад в ліфті), де немає нормальної вентиляції, досить довго, близько півгодини.

Читайте такожСкільки коштує лікування COVID-19 в Україні: журналісти назвали суми (відео)

"Звичайно, це правильне твердження. Це закрите приміщення, де немає особливої вентиляції. Відповідно, вірус залишиться під час видихуваного повітря, під час розмови. І треба, звичайно, застерігатися. У будь-якому разі ходити сходами набагато корисніше, ніж їздити в ліфті. Але маски треба надягати. Маски ефективніші в закритих приміщеннях. На вулиці, коли є відстань, вітер тощо, це не настільки важливо. А ось у закритих приміщеннях - у магазинах, ліфтах, офісах, інших службах - це дуже важливо", - сказав Бриль.

Коронавірус в Україні: останні дані

  • Станом на ранок 30 вересня в Україні зафіксовано черговий "рекорд" за кількістю нових випадків коронавірусу. Хворобу діагностовано у 4027 людей.
  • Найбільшу кількість нових випадків COVID-19 за останню добу зареєстровано в Харківській області - 549, у тому числі в Харкові - 405, у Донецькій області - 345, у Дніпропетровській області - 271, у Львівській області - 265, у Києві-219.