Ілюстрація REUTERS

Україна стала спостерігачем у постійному комітеті з кадастрових питань Європейського Союзу, повідомила прес-служба Держгеокадастру.

Читайте такожКабмін призначив нового голову Держгеокадастру

"21 листопада під час пленарного засідання Постійного комітету з питань кадастру Європейського Союзу члени комітету одноголосно проголосували за надання Україні в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру права членства в ролі спостерігача", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Згідно з повідомленням, це дозволить Держгеокадастру залучити європейський досвід та принципи ведення кадастрової системи і реорганізувати український кадастр відповідно до європейських норм.

Відзначається, що Україна – перша з країн Східної Європи, що не є членом ЄС, яка стала спостерігачем у комітеті.

Постійний комітет з кадастрових питань ЄС створено 14 жовтня 2012 року, до його складу входять представники національних кадастрових органів п'ятнадцяти країн Європейського Союзу.

Як повідомляв УНІАН, 15 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні комплексний законопроект щодо дерегуляції у сфері земельних відносин, який в тому числі переглядає повноваження Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Пропонується відмовитися від центрального органу з реалізації державної політики у сфері земельних відносин і замінити його органом з реалізації кадастрової діяльності та геопросторових даних.