Російська та українська етикетки для цукерок / фото Liga.net

Українська кондитерська корпорація Roshen та російська кондитерська компанія "Рот-Фронт" сперечаються у Європейському суді щодо використання етикети для цукерок "Ромашка" із зображенням квітів ромашки.

Читайте такожRoshen судиться з виробником морозива за бренд "Київський торт"

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на матеріали суду.

Відео дня

Зазначається, що російська компанія хоче домогтися, щоб суд не дозволив корпорації Roshen зареєструвати віжуал для етикетки цукерок "Ромашка" українського виробництва, у якому використані квіти ромашки.

"У рішенні суду від 13 травня йдеться про те, що "Рот-Фронт" просить Загальний суд ЄС скасувати рішення про відхилення свого заперечення, поданого у 2017 році проти європейської заявки корпорації Roshen на реєстрацію зовнішнього вигляду етикетки з графічними елементами у вигляді квітів ромашки в якості знака", - пише видання.

Відповідно до матеріалів справи, суперечка між "Рот-Фронт" та Roshen почалась у 2017 році - тоді російська компанія подала опозицію проти європейської заявки від Roshen, яку та подала у 2016 році.

"Рот Фронт", зокрема, заявив, що заявка Roshen викличе плутанину у споживачів щодо виробника товару.

У липні 2018 року відділ опозиції задовольнив прохання "Рот-Фронт" та відхилив заявку Roshen.

У вересні 2018 року Roshen оскаржила це рішення. А в листопаді 2018 року рішення відділу опозиції про відхилення заявки Roshen анулювали. Претензії "Рот-Фронт" відхилили, заявивши, що зовнішня схожість двох знаків не висока, що виключає плутанину споживачів.

"У рішенні від 13 травня 2020 року суд постановив стягнути судові витрати компанії "Рот-Фронт" з Бюро інтелектуальної власності ЄС, корпорація Roshen свої судові витрати оплачує самостійно", - йдеться у повідомленні.