Ольга Буславець / фото: mpe.kmu.gov.ua

У підрозділі "Енергоатома" у відділі "торгівлі на ринку на добу вперед" працює Буславець Станіслав Олександрович, син нинішньої т.в.о. міністера енергетики та захисту навколишнього середовища Ольги Буславець. І Ольга Буславець після вступу на посаду "рятує" робоче місце для свого сина в компанії.

Про це заявив народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос на своїй сторінці в Facebook.

"Справа в тому, що ще 23.02.2020 попередник Ольги Буславець, Віталій Шубін, затвердив нову структуру Енергоатому, в якій ВП Енергоатом-Трейдинг як підрозділ взагалі відсутній. Буславець, ставши тво міністра, відразу почала рятувати робоче місце свого сина, який може його втратити, якщо вже затверджена структура буде впроваджена в Енергоатомі", - написав він.

Відео дня

За його словами, саме тому з'являються абсурдні "окремі доручення", в яких міністр доручає працювати Керівнику Енергоатому з конкретними його ж підлеглими, в число яких входить і син Буславець.

"Якщо говорити нормою закону, це називається конфлікт інтересів в діях тво міністра. Тобто, це чиста корупція, використання своїх повноважень в своїх інтересах", - заявив він.