Майбутнє без сигарет, альтернативні джерела енергії та гендерна рівність – PMI опублікувала перший Інтегрований звіт за 2019 рік

Компанія Philip Morris International Inc. (PMI) опублікувала перший Інтегрований звіт за 2019 рік. Він містить комплексний огляд ефективності та прогрес компанії у галузях охорони навколишнього середовища, соціальної відповідальності та політики управління (принципи ESG).

Відео дня

Попри те, що переважну більшість продажів компанії становлять сигарети, PMI прагне повністю замінити їх продуктами, які виключають горіння (наприклад, IQOS) та є кращою альтернативою для здоров'я повнолітніх курців, ніж продовження куріння сигарет. Від моменту анонсування концепції «світу без тютюнового диму» у 2016 році, PMI вже виключила з асортименту понад 600 найменувань сигарет по всьому світі та розширила портфель одиниць для систем нагрівання тютюну до понад 400 найменувань.

Майбутнє без сигарет, альтернативні джерела енергії та гендерна рівність – PMI опублікувала перший Інтегрований звіт за 2019 рік

PMI спрямовує ресурси на розробку, наукові дослідження та відповідальну комерціалізацію продуктів, що виключають продукти горіння. У 2019 році витрати компанії на інноваційні розробки та дослідження становили $465 млн. З них 98% коштів були спрямовані на дослідження бездимної продукції.

"Всі ми у PMI розуміємо, що найкраще рішення, яке наша компанія може запропонувати суспільству, – це заміна сигарет на менш шкідливі альтернативи. Це лежить в основі нашої корпоративної стратегії та наших пріоритетів у сфері сталого розвитку”, – розповів Андре Каланцопулос, генеральний директор PMI.

В компанії прогнозують, що при грамотній державній підтримці та стимулюванні суспільства, у багатьох країнах світу продажі сигарет можуть припинитися протягом 10-15 років.

Звіт містить також дані щодо скорочення негативного впливу виробництва на екологію. Наразі 72% електроенергії, яку використовують заводи компанії, отримані з відновлюваних джерел. У планах – до 2025 року досягти 100% використання енергії відновлюваних джерел та скоротити виробництво пластикового сміття на 50%.

У показниках політики управління (принципи ESG), особлива увага приділена гендерному розподілу. Так, частка керівних посад, що займають жінки, становить 36,1%.