Усіх 136 пасажирів оперативно евакуювали і розмістили в залі терміналу / фото Думська

У міжнародному аеропорту «Одеса» розпочато розслідування у зв'язку з поломкою на злітно-посадковій смузі другого за день літака міжнародного сполучення, низку рейсів скасовано.

Як повідомили УНІАН у прес-службі аеропорту, НП сталася 21 листопада, о 20:55.

«Рейс TK465 авіакомпанії Turkish Airlines, що слідував зі Стамбула до Одеси, в умовах потужного бокового вітру під час дотику до ЗПС підломилив передню стійку шасі. За даним фактом комісія проводить розслідування», - повідомили в прес-службі.

Як зазначається, всіх 136 пасажирів оперативно евакуювали і розмістили в залі терміналу.

Вчора у зв'язку зі тим, що сталося, аеропорт «Одеса» припинив польоти, як передбачалося, до години ночі.

Читайте також"Страшно, діти кричать": у Харкові сталася НП з літаком

У четвер, 21 листопада, були скасовані рейси авіакомпанії МАУ: зі Стамбула (Туреччина) - прибуття планувалося на 00.05, з Одеси до Тель-Авіва (Ізраїль) - 21.30 і до Стамбула - 01.00, а також Turkish Airlines до Стамбула о 21.40.

Сьогодні рейси ще не відновили. Як повідомили в аеропорту, скасовано рейс МАУ з Тель-Авіва (4.20), Sky Up і Windrose - з Шарм-ель-Шейха (Єгипет, 8.35 і 11.35), Turkish Airlines - до Стамбула (9.00), МАУ - до Борисполя (10.50).

Уже відомо, що навіть у разі вильоту затримається борт Onur Air зі Стамбула (12.00).

Крім того, з Одеси скасовані рейси МАУ і Turkish Airlines до Стамбула (7.00 і 9.55), а також МАУ - до Борисполя (11.55).

Про долю решти рейсів поки не відомо.

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада міжнародний аеропорт «Одеса» припиняв польоти через несправність літака, що здійснював приватний рейс до Дубая - о 11:21 з технічних причин було перервано зліт літака бізнес-авіації. У зв'язку з цим аеропорт призупинив польоти з 12:27 до 14:00. На уточнююче запитання УНІАН, чи має відношення до нештатної ситуації сильний поривчастий вітер, в прес-службі аеропорту відповіли негативно.

У повітряного судна сталася поломка шасі - перерваний зліт призвів до блокування роботи аеропорту.

Довідка УНІАН. Міжнародний аеропорт «Одеса» належить до групи найбільших аеропортів України і пов'язаний повітряними лініями з багатьма містами України, СНД, а також країнами Західної Європи, Азії, Африки.