Україна розраховує на неупереджене розслідування обставин загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі, у справі якого нацгвардійця Віталія Марківа було засуджено до 24 років в’язниці.

Читайте такожПосол в Італії назвав процес над нацгвардійцем Марківим результатом спецоперації Кремля

Про це йшлося під час зустрічі т.в.о. глави МЗС Єгора Божка з послом Італії у вівторок, повідомили УНІАН у Міністерстві закордонних справ.

Божок підкреслив, що МЗС повністю підтримує позицію МВС України щодо несправедливого рішення італійського суду.

Т.в.о. міністра назвав обвинувачення Марківа у загибелі італійського фоторепортера Рокеллі несправедливим та підкреслив, що справа перебуває на особистому контролі президента України.

Божок зауважив, що Україна розраховує на те, що італійська сторона зосередиться на всебічному і неупередженому розслідуванні обставин загибелі Рокеллі, зокрема, у рамках наступного апеляційного провадження.

"Вкотре підкреслювалося, що Україна готова надати Італії необхідну правову допомогу з метою доведення безпідставності обвинувачень, висунутих проти Віталія Марківа", - повідомили в МЗС.

Посол Італії Давіде Ла Чечіліа зазначив, що до офіційної публікації вже ухваленого рішення суду не може коментувати цю справу, оскільки судова влада в Італії є незалежною.

Як повідомляв УНІАН, суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році. Марківа засудили до 24 років ув'язнення.