За пост президента США змагатимуться Трамп і Байден / фото REUTERS

На виборах президента США ключову роль можуть відіграти не дебати Дональда Трампа і Джо Байдена, а "український фактор" – корупційний скандал, пов'язаний з участю сина Байдена в раді директорів української газодобувної компанії Burisma.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів експерт з міжнародних питань Максим Ялі.

Читайте такожПосольство США роз’яснило, як будуть працювати санкції проти Деркача

Відео дня

"Якщо проводити історичні аналогії, з 1962 року, коли почали демонструватися теледебати, жодного разу вони докорінним чином не змінили передвиборчий розклад. Не думаю, що саме дебати можуть стати вирішальним фактором у результатах виборів, тому що зараз ситуація дуже складна. Дивився останні опитування. В 10 ключових штатах, так званих "хитких штатах", лише в трьох Байден переважає на 7%. В усіх інших - у межах статистичної похибки", - зазначив Ялі.

За його словами, на виборах у США "все попереду і дуже велика кількість виборців ще не визначилась саме в цих штатах, за кого будуть голосувати".

"Не дебати будуть ключовими, а останні події, скандали, зокрема і за участі України. Нові подробиці щодо Burisma спливають, які знайшли в комп'ютері, що належав сину Джо Байдена. Може мати вплив цей скандал і подробиці - і відео, і переписка з керівництвом Burisma вже була опублікована", - пояснив експерт.

Довідка УНІАН. Вибори президента США заплановані на 3 листопада. За пост глави держави змагатимуться від Демократичної партії колишній віце-президент США Джо Байден, від Республіканської партії – чинний президент Трамп.

Вас також можуть зацікавити: