Температура у Києві знизиться з початком жовтня / фото Pixabay

У Києві найближчими днями збережеться тепла погода. Відчутне зниження температури очікується на початку жовтня. Про це повідомила відомий синоптик Наталка Діденко.

"Кияни! Перше відчутніше похолодання, якщо це можна назвати похолоданням (за попередніми прогнозами), очікується у столиці якраз з початком жовтня. З 1-го числа, з наступної неділі", - уточнила вона.

За даними синоптика, температура повітря проти теперішньої, +24...+28 градусів, знизиться до +18...+20 градусів.

Відео дня

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найближче відчутне похолодання очікується 4-5 жовтня.

Погода в Україні до кінця вересня - прогноз

Синоптик Ігор Кібальчич прогнозує, що останні дні вересня в Україні будуть теплими та сонячними. Очікується, що температура буде на 3-6 градусів вищою за кліматичну норму - повітря прогріватиметься до +23°...+28°. 

Водночас на півдні України очікується посилення вітру. Швидкість поривів сягатиме 15-20 м/с. Також майже по всій Україні (за винятком західних областей) збережеться тенденція посилення посухи та пожежної небезпеки у лісах.

Зокрема, завтра по всій території України опадів не очікується. Швидкість вітру становитиме 5-10 м/с, а  на півдні та в Криму будуть пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі очікується на рівні +10…+15 °С, на узбережжі морів до +18 °С; вдень стовпчики термометрів покажуть +23...+28 °С.

Вас також можуть зацікавити новини: